Sıkça Sorulan Sorular
Sizlerden sıklıkla gelen bazı soruları aşağıda yanıtlamaya çalıştık.
Anti blokaj fren sistemi (ABS), tam frenleme anında veya kaygan zeminde tekerleklerin bloke olmasını önleyerek aracın kontrol edilebilir durumda kalmasını sağlar.
Özellikle ön tekerleklerin bloke edilmesi sonucunda yanal yönlendirme kuvvetleri bu tekerleklere aktarılamaz ve bu nedenle araç kontrol edilemez duruma gelir. ABS kontrol ünitesi, böyle bir durumun yaşanmaması için sensörler aracılığıyla tekerlek devir sayılarını sürekli olarak takip eder. Tekerleklerden birinin bloke olma riski söz konusu olduğunda, anti blokaj fren sisteminin kontrol ünitesinde bulunan bir solenoid valf, ilgili tekerleği yeniden serbest bırakmak amacıyla bu tekerlekteki fren basıncını düşürür. Ardından, frenleme etkisinin devam edebilmesi için basınç yeniden blokaj sınırına kadar arttırılır ve bu döngü bloke olma riski devam ettiği süre boyunca tekrar eder.
Arabanızın motoru, ancak emilen hava temiz ve doğru akış miktarına (debi) sahip olduğu takdirde hesaplanan performansı ve yakıt ekonomisini sağlayabilir. Özellikle ülkemiz gibi kirli yollara sahip ortamlarda zamanla dolan Hava Filtresi, motora ihtiyaç duyduğu kalitede havayı sağlayamamaya başlar. Bu da performansı ve yakıt tüketimini olumsuz yönde etkiler, uzun vadede motor ömrünü kısaltır.
Motor içinde dolaşan Motor Yağı çok yüksek basınçlara, sürtünmelere ve sıcaklıklara maruz kalır. Aracınız için en uygun Motor Yağı bile bu zorlu çalışma koşulları altında, belirli bir kilometre sonra etkinliğini kaybeder ve görevini eskisi gibi yerine getirememeye başlar. Bu nedenle artan motor içi sürtünmelerin araçta oluşturabileceği arızalar düşünülerek, Motor Yağı değişiminin mutlaka ve zamanında yapılması önerilir.
Motorun normal çalışma çevrimi sırasında ortaya çıkan mikroskobik parçacıklar, tanecikler, kurum ve talaş zerrecikleri, dolaşımda kaldıkları süre boyunca motora zarar verebilir. İstenmeyen bu yabancı maddeleri en iyi şekilde filtreleyen ve tutan Yağ Filtreleri, zamanla doldukları ve etkin koruma işlevlerini yitirdikleri için değiştirilmelidir.
Fren hidrolikleri, zamanla içlerinde su molekülleri oluşabilen sıvılardır. Normal kullanımda bile fren sistemlerinde oluşan çok yüksek sıcaklıklara maruz kalan Fren Hidroliklerinin içinde oluşmuş olan bu su buharlaşarak fren hattında hava boşlukları oluşmasına, bu boşluklar nedeniyle de fren basıncının iletilememesine ve fren gücünün tamamen kaybolmasına yol açar. Bu nedenle Fren Hidroliğinin değişiminin zamanında yapılması önerilir.
Görevi toz, kurum, bakteri ve polenleri süzerek aracın içerisine alınan havayı temizlemek olan Toz ve Polen Filtresi, zamanla bu istenmeyen partiküllerle dolarak işlevini yitirebilir, aktif karbon tabakası etkisini kaybederek bakteri üremesine ve istenmeyen kokulara neden olabilir. Belirlenmiş periyodlarda değişimi, araç içinde seyahat edenlerin sağlığı için önemli ve gereklidir.
Karter Tapaları ve contaları tek kullanımlık sarf malzemelerdir. Sadece fabrikanın tavsiye ettiği sıkma torkunda sıkıldıklarında vaad ettikleri sızdırmazlığı sağlarlar ancak bu esnada ezilen contaları nedeniyle tekrar kullanılamazlar, kullanılırlarsa yağ sızıntılarına neden olurlar. Yağ sızıntıları, belirli bir süre sonra motor yağının azalmasına, yağ basıncının kaybedilmesine ve motorun zarar görmesine neden olur.
Size en uygun tarih ve saati seçerek kolayca randevu alabilirsiniz. Servis randevu formu doldurduktan sonra, tarih ve saat bilgilerinin teyit edilmesi ve randevu kaydınızın oluşturulması için Müşteri Temsilcilerimiz, sizi gün içinde arayacaktır.
Kampanya Bilgi Formu’nu doldurarak Servis Kampanyası hakkında bilgi alabilir, Özel Servis’imize ulaşabilir veya hemen bir servis randevusu alabilirsiniz.
Periyodik bakımda değişen parçalar ve sarf malzemelerle ilgili sizi aramamız için bilgi formumuzu doldurun ya da bizi arayarak müşteri temsilcilerimizden hemen servis randevunuzu oluşturun.